Partnereink

1. Családképző Fórum (CSAF)

 

A Családképző Fórum Egyesületet kisgyermekes szülők alapították azzal a céllal, hogy olyan fórum jöjjön létre, amely folyamatosan válaszokat keres a szülői hivatás és a házastársi szeretet gyakorlati kérdéseire.

 

A szülői hivatásra, házastársi kapcsolatra nem lehet olyan szervezett formában készülni, mint hivatásbeli munkánkra. Az élet e területein azonban nem szabad csak az ösztönökre hagyatkozni, állandóan bővíteni kell ismereteinket, formálnunk nézeteinket, csiszolni lelkiismeretünket.

 

A CSAF egyedülálló képzési programjában szülők segítenek szülőknek a gyermeknevelésben, a házastársi szeretet gyakorlásában, a családi harmónia kialakításában és gazdagításában. A résztvevő házaspárok gyermekeik neveléséről folytatott beszélgetések során felismerhetik a családi élet gazdagságát és saját személyes növekedésük fontosságát.

 

A CSAF által nyújtott képzés célja:

–        megtanítani a szülőket arra, hogy különbséget tudjanak tenni személyes helyzetek és azok szélesebb környezete között, hogy így meg tudják találni a problémák gyökerét;

–        megmutatni a szülőknek, hogy minden ember egyedi, és javítanunk kell a gyermekeinkkel folytatott kommunikáción, hogy megtanuljuk helyesen felismerni a problémáikat;

–        képessé tenni a szülőket arra, hogy eredményes megoldásokat találjanak a minden egyes családban különböző módon felmerülő egyedi problémákra;

–        fejleszteni a házastársak közötti kommunikációt, hiszen ez kulcsfontosságú egy szemléletváltáshoz, amely új utakat nyit az egész család fejlődése számára.

 

Bővebb információ: www.csaf.hu és https://www.facebook.com/egyesulet.csaladkepzoforum

 

 

 

2. Sashegy Családi Óvoda

 

A Sas-hegy déli lábánál, családi házas, illetve társasházas övezetben egy 2000-ben épült villában működik a Sashegy Családi Óvoda.

 

Az óvoda sajátosságai:

–        A családokkal való együttműködés: az előre tisztázott, közös értékrend mentén történő óvodai nevelés segíti a szülők családon belüli munkáját.

–        Az együttműködésnek köszönhetően a gyermek napi élete összhangban van, nincs ellentmondás az óvodai és az otthoni élet között, a gyermekek közötti kapcsolatban és a szülő-gyermek kapcsolatban.

–        A nevelési módszertan lényege a példamutatás. A gyermekeket nemcsak szóval és nemcsak a csoportszobában neveljük, hanem minden pillanatban, viselkedésünkkel, tekintetünkkel, gesztusainkkal, külsőnkkel, öltözékünkkel, egymással való kapcsolatunk minőségével, egyszóval hitelességünkkel. Mindez nagy hangsúlyt kap az intézmény életében.

–        Keresztény szellemiség.

 

Bővebb információ: http://sashegyovoda.hu/

Eseménynaptár
<< 2019 nov >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Kövess minket Facebook-on!
Elérhetőségeink
1113 Budapest, Kökörcsin u. 7.
(1) 3942598
(1) 2790057
Silver Throw Pillows