Egyéb programok

EGYÉB PROGRAMOK

 

Nyelvtanulás

A központban külföldi fiatalok jelenlétének köszönhetően könnyű természetes módon megismerkedni más népek, kultúrák gondolkodás- és életmódjával.

Szervezünk egy-egy ország kultúráját ismertető programokat, úti beszámolókat, vacsorákat. Ezenkívül lehetőség van egyéni igényekhez igazodó órákra, tanfolyamokra spanyol és német nyelvből – anyanyelvű tanárokkal (nyelvtan, társalgás, kultúra).

Jelentkezés és időpont-egyeztetés a központ elérhetőségein.

 

Kiselőadások, összejövetelek

A kollégium családias légköréhez hozzátartozik az is, hogy mindenkinek lehetősége nyíljon kedvenc érdeklődési területeiről, tanulmányairól, munkájáról, időtöltéseiről mesélni, ami által a többiek is új ismeretekkel gazdagodnak. Kiváló alkalmat kínál erre a közös vacsora utáni idő, amikor együtt leülünk beszélgetni egy kicsit, pihenni, kikapcsolódni. Mint otthon.

 

Tanulási hétvégék

DSC04099

Közelednek a zh-k, vizsgák? Vagy egyszerűen csak nem akarsz mindent az utolsó pillanatra hagyni? Néha könnyebb másokkal együtt tanulni, egymást kölcsönösen buzdítva.

Erre szolgálnak a központban vagy más helyeken szervezett tanulási hétvégék: együtt tanulunk és találunk időt a kikapcsolódásra is a szükséges szünetekben.

 

Kórus

DSC04220

Ha szeretnél énekelni, új dalokat megtanulni, de nincs rá időd, hogy hetente több órát tölts próbával és fellépésekkel, ideális megoldás a Fenyvesliget Kórus.

Próbák: vasárnap 19 órakor

Jelentkezni: Jungwirth Silviánál

 

Filmklub

Ha tartalmas filmekre vágysz, amelyek mögött mélyebb üzenet rejlik, és szívesen kötnéd össze a filmnézést egy más fiatalokkal folytatott beszélgetéssel, neked ajánljuk a filmklubot.

 

Kirándulók klubja

20140421_121711

„A sétáló útközben, minden pillanatban, megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal. Egy ember, aki lassan elvegyül a tájjal, része lesz egy erdőnek vagy mezőnek, ütemesen átadja magát a természet nagy díszletei között az örök valóságnak, az időtlen világi térnek, minden pillanatban úgy érzi, hazatért séta közben.” (Márai Sándor)

Az egynapos kirándulások kiváló kikapcsolódást jelentenek a mindennapok rutinjából.

 

Önkéntesség

DSC04554

A társas kapcsolatok az ember életének szükséges részét képezik. Ezek azonban nem merülnek ki a családunkkal, barátainkkal való kapcsolatban. Másoknak is szükségük van a segítségünkre, és sokan vannak körülöttünk a rászorulók (idősek, betegek, magányosak, szegények).

Lehetőséget kínálunk arra, hogy együtt ellátogassunk egy idősek otthonába, fogyatékos-otthonokba, vagy nyáron hátrányosabb helyzetű térségekben szociális projektben vegyünk részt.

Érdemes az időnkből és energiánkból másokra áldozni, mert mindig többet kapunk vissza!

 

Utazás Rómába Nagyhéten

HPIM6668

Minden évben Nagyhéten megrendezésre kerül Rómában egy nemzetközi konferencia egyetemisták számára. A konferencia témája valamely világszerte érdeklődésre számot tartó, aktuális téma. A programok között szerepelnek előadások, műhelybeszélgetések, prezentációk stb.

A 2015-ös év témája: a barátság.

http://www.youtube.com/watch?v=W6PtOdNxQQ0

A konferenciát követő néhány napon lehetőség nyílik megismerni Róma nevezetességeit és részt venni a nagyheti szertartásokon.

 

Eseménynaptár
<< 2019 nov >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Kövess minket Facebook-on!
Elérhetőségeink
1113 Budapest, Kökörcsin u. 7.
(1) 3942598
(1) 2790057
Silver Throw Pillows